O sama de minciuni de sama

feb. 21 2008

Guvernul se straduieste sa modifice, din nou, taxa auto/de mediu/poluare pentru a face-o sa para cat de cat logica. O minciuna are nevoie de multe justificari si, evident, de minciuni suplimentare. De atatea ori a fost transformata aceasta masura incat a ajuns un lung sir de pretexte, de cele mai multe ori absurde. Miza nu (mai) e neaparat sa ia bani de la contribuabil, cat sa nu-i mai dea inapoi, intr-un moment in care banii incasati de stat s-au evaporat. Guvernul tine cu dintii de aceasta taxa, chiar si daca valoarea ei va ajunge una simbolica, de un leu vechi. Fiindca, daca ar renunta la ea, ar recunoaste implicit ca a fost una nedreapta si ar trebui sa returneze banii.

Dar Guvernul nu prea mai are bani. Nici pentru a returna taxa de mediu, nici pentru majorarea pensiilor, in nici un caz pentru reducerea TVA-ului la alimentelor de baza, votata de Senat. Asa se face ca, in plin an electoral, dupa ce a facut compromisuri pentru a ramane la putere, actualul Guvern trebuie sa impoziteze tot ce misca pentru a majora pensiile si sa se uite in alta parte cand romanii isi cer inapoi banii de pe taxa auto. Se dovedeste ca C.P.Tariceanu a mintit inca o data anul trecut cand, somat de presedinte sa arata resursele bugetare care sa sustina marirea pensiilor, a afirmat ca aceastea exista. Evident, fara sa le arate.

In timp ce la Bucuresti se tricoteaza stangaci un nou sistem de impozitare, in legislativul german, Guvernul roman este aratat cu degetul. Vicepresedintele Bundestagului, Susanne Kastner, a criticat dur „blocarea sistematica a proiectelor sociale de catre Guvernul Romaniei”: „Guvernul FlatTaxTariceanu este orb fata de problemele sociale din propria tara. Daca privesc realitatiile din Romania sunt tentata sa cred ca unica lui tinta este sa asigure conditiile necesare pentru ca bogatii sa devina si mai bogati, in timp ce soarta celor neajutorati nu are loc pe agenda palatului Victoria”, a afirmat oficialul german, conform Deutsche Welle.

Un comentariu la articolul publicat de hotnews vine sa arate ca, ne aflam cu adevarat in partea gresita a oglinzii. Noi sau, poate, mai degraba, politicienii romani.

„Mi se pare incredibil cand aud din gura politicienilor europeni diverse masuri care vin fix pentru probleme cu care ma confrunt: roamingul, creditele bancare si mai multe… nu-mi amintesc acum. Parca nu-mi vine sa cred.In romania rar auzi din gura unei persoane publice ceva care sa aibe legatura cu viata cotidiana a cetatenilor. Tipa aia vorbeste de parca as fi votat-o eu!” – Gelu (anonim)

2 responses so far

  1. Vin alegerile, vine alt guvern. Ar trebui sa inceapa cu: uitati de marirea pensiilor ca e o prostie sa avem punctul de pensie la 45 cand impozitam salariile la 27% – jap, jos ce s-a votat. Sa vedem daca o sa fie un guvern cu coaie sa avem si noi niste politici sociale mai aproape de adevarul din strada si din portofele.

  2. […] pare ca Guvernul e si confuz si lipsit de resurse fiindca incearca, in acelasi timp, sa-si recastige electoratul si cu taxe de dreapta si cu […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.