Suta la centum

oct. 13 2009

emil bocLingviştii au împărţit la un moment dat lumea, în slavă şi latină, după pronunţia numeralului 100. Slavii erau cei care foloseau rădăcina sutam, latinii cei care foloseau centum. Simplu. Din păcate eram slavi.

Dacă ar fi să împărţim lumea fotbalistică în funcţie de înţelesul etimologic al termenului gol pentru fiecare popor, atunci am putea să găsim cel puţin două categorii distincte. Cei care folosesc termenul englez  goal şi înţelesul acestuia a marca/a puncta, şi cei ca noi, pentru care termenul gol desemnează o mare lipsă. Din păcate suntem slabi.

Asemeni lui Răzvan Lucescu, Emil Boc a vrut să joace ofensiv. Îi bănuiesc pe amândoi de bună credinţă. Pe cel puţin unul îl cunosc suficient de bine ca să pot afirma asta.  Ambii însă au pierdut. Cel puţin pentru moment. Naţionala a fost învinsă e Serbia cu 5-0, cum nu s-a mai întâmplat  de 26 de ani.  Guvernul Boc a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, cum nu s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. O lecţie utilă pentru amândoi. Nu poţi juca ofensiv dacă eşti inofensiv. Valabil sută la centum pentru fiecare dintre noi.

No responses yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.