Tabloidul cu telecomandă

mart. 16 2010

antena1Televiziunile se îndreaptă încet şi sigur către o violentă tabloidizare. Se pot număra pe degetele ciunte ale unui muncitor la gater televiziunile care nu au fost lovite de microbul tabloidizării din dorinţa de a atinge audienţe record.

De câteva zile, a apărut noul site al antenei 1, cu o grafică şi un conţinut care nu lasă loc de interpetări şi nici nu ridică întrebări de tip „ce-a vrut să spună autorul”. Pagina de internet a antenei 1, altădată o televiziune sobră şi cu un public matur,  arată ca un tabloid de „calitate” de parcă ar vrea să plagieze siteul din care citează abundent şi al cărui nume spune totul: thesuperficial.com .

Din păcate, nici televiziunile la care odinioară mă uitam cu plăcere nu oferă nimic cu excepţia unor subiecte care, în ciuda spoielii, dacă le adaugi nişte greşeli gramaticale şi o exprimare de vânzătoare de seminţe le poţi băga lejer în Libertatea su Click, adică ciudăţenii, violenţă şi sex. Discovery Travel&Living oferă de câteva luni, spre vizionare, următoarele emisiuni: un reality care are în centrul o familie cu 6 gemeni, o alta care se ocupă de o familie ai cărei părinţi sunt bolnavi de nanism (piticism), una de vânzări imobiliare şi multe, înfiorător de multe emisiuni despre poveştile triste ale tuturor celor care s-au tatuat în ultimii ani în sudul Statelor Unite în Miami Ink şi, spre variaţie, L.A. Ink.

Încă o dată, constat că televiziunile s-au tâmpit şi tâmpesc. În curând o să mă uit pe o radiografie la plămâni şi o să văd o iubită de fotbalist dezbrăcată.

2 responses so far

  1. Doar pe o radiografie? Eu credeam ca apar deja pozele iubitelor fotbalistilor macar la 85% din radiografii. Nu asta respiram in fiecare zi: ciudatenii, violenta si sex?

  2. ba da. si eu doar acum vad. scuze pentru raspunsul retardat (etimologic):)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.